Lecithin 레시틴 usage/side effects/dosage 효능/부작용/용법
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포스파티딜콜린에 관한 포스팅
About Phostidylcoline
Everything you need to know about lecithin
레시틴에 대해 알아야 할 모든 것
Lecithin describes a group of fatty substances found in plant and animal tissues. Lecithin is essential for proper biological function.
A commercial form of lecithin is commonly used in the preparation of food, cosmetics, and medications, as it extends shelf life and acts as an emulsifier.
레시틴은 식물이나 동물의 조직에서 찾을 수 있는 지방물질의 종류로 일컫는다. 레시틴은 생물학적인 기능을 적절하게 하기위해 필수적이다.
상업적으로는 음식, 화장품, 약물 등 유통기한을 늘려주고 유화제 역할을 해서 많이 쓰인다.
Lecithin supplements can also be used to treat high cholesterol and digestive issues, and to prevent clogged milk ducts, during breast-feeding.
레시틴은 또한 콜레스테롤이 높거나 소화장애가 있을 때, 모유수유시에 모유가 막히는 것을 방지한다.
One of the main components of lecithin, phosphatidylcholine (PC), may be responsible for some of lecithin's reported health benefits.
레시틴의 주요 구성 중 하나는, 포스파티딜콜린으로, 몇가지 건강상 이점에 작용한다고 볼 수 있겠다.
Fast facts on lecithin: 간략하게
Most lecithin supplements are made from soybeans.
Lecithin supplements are used to treat several medical conditions and health issues, but research on their effectiveness is limited.
There are no well-documented interactions between lecithin and any medications, drugs, or medical conditions.
People with allergies to eggs or soy should check the source of the lecithin in their supplements and food before consuming.
대부분의 레시틴 제품들은 콩으로 만들어져있다. 레시틴 제품은 몇몇 약용으로 쓰이지만, 효과에 대한 연구는 제한적이다. 잘 문서화된 레시틴과 치료/약물 등 사이의 상관관계가 없다. 계란이나 콩에 알러지가 있는 사람들은 먹기전에 미리 확인을 해둬야 한다.
Types 형태
Lecithin granules
Lecithin may help to lower bad LDL cholesterol.
Although lecithin occurs naturally in many foods, lecithin supplements are typically derived from eggs, soy, or sunflower seeds. Lecithin is also obtained from canola, cottonseed, or animal fats.
레시틴 과립
레시틴은 안좋은 LDL 콜레스테롤을 낮추는데 도움을 준다. 레시틴은 많은 음식들에서 자연적으로 발생하지만, 레시틴 제품은 일반적으로 달걀, 콩, 해바라기씨 등에서 추출한다. 레시틴은 또한 카놀라, 목화씨 또는 동물 지방에서 얻는다.
Soy is one of the most widely-grown crops in the United States, and 94 percent of it is genetically modified. Soy is a cost-effective source of lecithin. Chemicals, including acetone and hexane, are used to extract the lecithin from soybean oil.
However, lecithin derived from sunflower oil is becoming increasingly popular, possibly due to requirements to declare allergens in foods. Also, those who wish to avoid genetically modified crops may choose sunflower lecithin. The extraction process is typically gentler and is carried out by cold pressing rather than with chemical solvents.
콩은 미국에서 가장 널리 자라는 곡식 중 하나고, 94퍼센트는 유전자 조작된 것이다. 콩은 레시틴의 원료로 효율적이다. 화학적인, 아세톤화 헥산을 포함한, 것들은 콩기름에서 레시틴을 추출할 때 쓰인다.
그러나, 해바라기유에서 나오는 레시틴은 점점 인기가 만항지고 있는데, 음식의 알러지를 표기해야 한다는 요구사항 때문일 것이다. 또한 유전적으로 조작된 식품들을 피하기 위해서 해바라기유 레시틴을 선택하는 사람들도 있다. 추출 과정은 일반적으로 더 부드럽고 화학적인 용매가 아니라 냉간압착을 통해서 진행된다.
Benefits 장점
The most commonly cited lecithin benefits include:
흔하게 언급되는 장점들은..
Cholesterol reduction 콜레스테롤 수치를 낮춘다.
Research indicates that a diet rich in lecithin may increase good HDL cholesterol and lower bad LDL cholesterol.
Lecithin supplements have also shown promise in lowering cholesterol. In a 2008 study, participants took 500 milligrams (mg) of soy lecithin a day. After 2 months, the average total cholesterol was reduced by 42 percent, and LDL cholesterol was reduced by 56.15 percent.
연구들은 레시틴이 많은 식단이 좋은 콜레스테롤을 높이고 나쁜 콜레스테롤 수치를 낮추는 역할을 하는 것을 나타낸다.
레시틴 제품은 또한 콜레스테롤 수치를 낮추는 것을 보여준다. 2008년의 연구에서, 참가자들은 500밀리그램의 콩 레시틴을 하루치로 먹었고, 2달 뒤, 평균적인 전체 콜레스테롤 수치가 42프로 낮아졌으며, LDL 콜레스테롤은 56퍼센트가 줄었다.
Improved immune function 면역 기능을 강화한다.
Supplementing with soy lecithin may increase immune function, particularly in people with diabetes.
A Brazilian study on rats found that daily lecithin supplementation increased macrophage activity by 29 percent. Macrophages are white blood cells that engulf debris, microbes, cancerous cells, and other foreign materials in the body.
Also, the number of natural killer cells called lymphocytes, which are vital to the immune system, increased by 92 percent in non-diabetic rats. Further research is needed now on humans, to confirm these findings.
콩 레시틴은 면역기능을 강화할 수 있는데, 특히 당뇨인 사람들에게 좋다고 한다.
브라질에서의 쥐에 대한 연구는 매일 레시틴을 제공했더니 대식세포가 29프로 증가한 것을 확인했다. 대식세포는 백혈구 세포로, 파편/미생물/암세포 등 다른 물질을 삼킨다.
또한, 당뇨가 없는 쥐에서 림포사이트라고 불리는 자연적인 킬러세포가 92프로나 증가했는데, 면역시스템에 필수적인 요소이다. 이 발견들을 확정짓기 위해서 사람에게 더 진행된 연구가 필요하다.
Better digestion 소화를 돕는다.
Ulcerative colitis is a form of inflammatory bowel disease (IBD) that affects up to 907,000 people in the U.S. Lecithin may help to reduce digestive distress in those with the condition.
Research suggests that the emulsifying activity of lecithin improves mucus in the intestine, protecting the gastrointestinal lining. This may be because lecithin contains phosphatidylcholine (PC), which is also a component of mucus.
People with ulcerative colitis have 70 percent less PC than people with other forms of IBD or those without the disease.
Although research is lacking, anecdotal evidence suggests that people with digestive distress caused by issues other than ulcerative colitis may also benefit from lecithin use.
궤양성 대장염은 미국에서 최대 907,000 명의 사람들에게 영향을 미치는 염증성 장질환 (IBD)의 한 형태입니다. 레시틴은 이 상태에 있는 사람들의 소화기 장애를 줄일 수 있습니다.
연구에 따르면 레시틴의 유화작용이 장의 점액을 개선시켜 위장 내막을 보호합니다. 이것은 레시틴이 점액 성분이기도 한 포스파티딜콜린 (phosphatidylcholine, PC)을 함유하고 있기 때문일 수 있습니다.
궤양성 대장염을 앓고있는 사람들은 다른 형태의 IBD 환자 나 질병이없는 사람들보다 PC가 70 % 적습니다.
연구가 부족하지만 증거에 따르면 궤양성 대장염 이외의 다른 문제로 인해 소화기 장애가있는 사람들도 레시틴 사용의 혜택을 볼 수 있습니다.
Enhanced cognitive function 인지능력을 향상시킨다
Choline, a component of phosphatidylcholine, plays a role in brain development and may improve memory.
Infant rats who received choline supplements experienced lifelong memory enhancement due to changes in the memory center of their brains.
The brain changes were so noticeable that researchers could identify the animals that had taken supplemental choline, even when the rats were elderly.
Because of the effect of chlorine on the brain, it has been proposed that lecithin may be beneficial for those with neurologic disorders, Alzheimer's disease, and other forms of dementia.
포스파티딜콜린의 물질인 콜린은 뇌의 발달과 기억력을 증가시키는 것에 역할을 한다.
콜린을 받은 어린 쥐는 일생의 기억력이 증가되었는데, 그들 뇌의 기억장소가 바뀌었기 때문이다.
쥐가 늙어서도 콜린을 공급받은 동물들의 뇌는 확연히 알아 볼 수 있었다.
크롤린의 뇌에대한 영향 때문에, 레시틴은 신경장애, 알츠하이머, 다른 형태의 뇌병변에 이점이 있을거라고 추천된다.
As a breastfeeding aid
mother breastfeeding baby 모유수유시에 도움
Lecithin may be recommeneded as a preventative measure for women who experience clogged milk ducts.
Some women who breastfeed may experience clogged milk ducts, where the breast milk does not flow correctly through the duct. This condition is painful and makes breast-feeding more difficult.
It can also lead to the development of mastitis, an infection of the breast tissue that affects approximately 10 percent of American women who are breast-feeding.
To help prevent mastitis and difficulty nursing, the Canadian Breastfeeding Foundation recommend that people who experience recurrent blocked milk ducts take 1,200 mg of lecithin four times a day as a preventative measure.
Lecithin does not, however, work as a treatment for those who already have clogged ducts.
레시틴은 모유가 막히는 것의 예방책으로 권장 될 수 있습니다.
모유 수유를하는 일부 여성들은 모유가 막히는 것을 통해 올바르게 흐르지 않는 것을 경험할 수 있습니다. 이 상태는 아프고 모유 수유를 더 어렵게 만듭니다.
또한 모유 수유중인 미국 여성의 약 10 %가 감염되어 유방염이 발생할 수 있습니다.
유방염 예방 및 간호 예방을 돕기 위해 캐나다 모유 수유위원회는 예방적 조치로 반복적으로 모유가 막히는 것을 경험한 사람들에게 하루에 네 번 1,200 mg의 레시틴 섭취를 권장합니다.
그러나 레시틴은 이미 막힌 사람들을 치료하는 역할을하지 않습니다.
Other uses 그 외에
Lecithin has been promoted as a treatment for:
gallbladder disease
liver disease
bipolar disorder
anxiety
eczema, dermatitis, and dry skin conditions
It should be noted that the research on lecithin's effectiveness in treating these conditions is very limited or nonexistent.
담낭 질환
간 질환
양극성 장애
걱정
습진, 피부염 및 건성 피부 상태
이러한 상태를 치료할 때 레시틴의 효과에 대한 연구는 매우 제한적이거나 존재하지 않는다는 점에 유의해야합니다.
Risks 부작용
Supplements
Lecithin supplements should be thoroughly researched before being taken, as they are not monitored by the FDA.
Lecithin is "generally recognized as safe" (GRAS) by the United States Food and Drug Administration (FDA). When taken in reasonable amounts, it is unlikely to cause adverse reactions.
It is best to get lecithin through food. Supplements are not monitored by the FDA for safety or purity. People should research the supplements and the brand names before taking them. If someone has high cholesterol or a history of heart disease, they should discuss the supplement with their doctor.
If adverse reactions do occur, they can include:
diarrhea
nausea
stomach pain
increased saliva in the mouth
feeling of fullness
While the Canadian Breastfeeding Foundation recommend lecithin for women who are breast-feeding, there needs to be more research on lecithin supplementation, during pregnancy and lactation.
Finally, some recent research indicates that phosphatidylcholine found in lecithin is converted by bacteria in the gut into trimethylamine-N-oxide (TMAO). Over time, TMAO may contribute to hardening of the arteries or atherosclerosis and heart attack.
보충제
레시틴 보충제는 FDA가 모니터링하지 않기 때문에 철저히 조사해야합니다.
레시틴은 미국 식품의 약국 (FDA)에 의해 "일반적으로 안전한 것으로 알려져 있습니다"(GRAS). 합리적인 양으로 섭취하면 부작용을 일으키지 않을 것입니다.
음식을 통해 레시틴을 섭취하는 것이 가장 좋습니다. 보충제는 FDA에서 안전성이나 순도를 모니터링하지 않습니다. 사람들은 복용하기 전에 보충제와 브랜드 이름을 조사해야합니다. 누군가 콜레스테롤 수치가 높거나 심장 질환 이력이있는 경우 의사와 상담하십시오.
부작용이 발생하면 다음을 포함 할 수 있습니다.
설사
구역질
복통
입안의 타액 증가
팽만감
캐나다 모유 수유 재단은 모유 수유중인 여성에게 레시틴을 권장하지만 임신 및 수유 중에는 레시틴 보충에 대한 더 많은 연구가 필요합니다.
마지막으로, 최근 연구에 따르면 레시틴에서 발견 된 포스파티딜콜린은 장내 세균에 의해 트리메틸 아민 -N- 옥사이드 (TMAO)로 전환됩니다. 시간이 지남에 따라 TMAO는 동맥 경화 또는 죽상 동맥 경화 및 심장 마비에 기여할 수 있습니다.
Dosage 용법
There is no recommended dosage for lecithin. As a general rule, dosage should not exceed 5,000 mg daily.
레시틴 용법에 추천되는 것은 없다. 일반적으로, 하루에 5000밀리그램을 넘기지 않는다.
Food sources 음식류
It is advisable to choose lecithin from food sources before considering supplement form. Lecithin is found in many whole foods, including:
organ meats
red meat
seafood
eggs
cooked green vegetables, such as Brussels sprouts and broccoli
legumes, such as soybeans, kidney beans, and black beans
Naturally occurring lecithin from food sources does not pose any health risks.
레시틴 제품을 먹기 전에 음식으로 먹는 것을 추천한다. 레시틴은 다음과 같은 음식에서 얻을 수 있다.
내장고기
붉은고기
해산물
달걀
조리한 초록채소, 브뤼셀이나 스프라우트, 브로콜리 콩, 강낭콩, 검은콩 등 콩류
자연적으로 음식에서 얻는 레시틴은 어떤 부작용도 없다.
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